0 RON

Cazare la Hotel, în cap și suflet

Țineți minte prima dată când ați conștientizat ce efect are muzica asupra voastră? Autorul are vreo două astfel de momente, despre primul posibil să vă fi spus, a fost momentul întâlnirii cu Kruder & DorfmeisterThe K&D Sessions, iar al doilea a fost întâlnirea muzicală cu Stephane Pompougnac și, implicit, cazare permanentă ca locatar în Hotel Costes. Haideți cu mine să vă prezint puțin primele 5 etaje ale Hotelului!

melomelanj.ro - Stéphane Pompougnac - Costes (France Et Choiseul) - Vinil
melomelanj.ro – Stéphane Pompougnac – Costes (France Et Choiseul) – Vinil

Etajul 1

Apărută în 1999, prima compilație a hotelului parizian Costes, curatoriată de susnumitul Stephane Pompougnac, a fost un succes aproape instant, ridicând conceptul de curatoriat muzical la un alt nivel. Imaginați-vă ce-ar însemna ca muzica pe care o ascultați în barul vostru preferat să ajungă să devină un album distins cu aur, adică cu vânzări de peste 100.000 de exemplare. Personal, au introdus pe radarul meu muzical trupe precum De-Phazz și Nitin Sahwney.

melomelanj.ro - Stéphane Pompougnac - Costes La Suite - Vinil
melomelanj.ro – Stéphane Pompougnac – Costes La Suite – Vinil

Etajul 2

Lansată în 1999, compilația reușește să surclaseze primul volum în încasări, lucru datorat în mare parte și succesului piesei Sympathique a celor de la Pink Martini. Piesa a fost folosită într-o campanie publicitare a unui producător de mașini, aducând după sine faimă internațională trupei, dar și acestei compilații pe care se regăsea. Pe lângă acest hit incontestabil, compilația mi-a introdus și artiștii Mo’ Horizons și Boozoo Bajou

Etajul 3

Al treilea volum al compilației ne poartă prin crema downtempo-ului și ne introduce în era remixurilor marilor artiști ai mijlocului secolului trecut cu piesa Where do I begin a lui Shirley Bassey regândită de către Away Team. Compilația este una mai văratică, dacă vreți, cu câteva piese care pot fi definitorii unui sezon de vară. Încercați să nu vă gândiți la soare și mare ascultând Stereo Action – Hi-fi Trumpet – Boyz from Brazil mix, vă provoc!

melomelanj.ro - Stéphane Pompougnac - Hôtel Costes Quatre - Vinil
melomelanj.ro – Stéphane Pompougnac – Hôtel Costes Quatre – Vinil

Etajul 4

Am urcat la 4 fără lift, mi-aș trage puțin sufletul, nimic mai bine decât această coloană sonoră. Un mix perfect de muzică de relaxare, ideală după o zi grea la lucru, o după-masă sumbră, o duminică mohorâtă, înțelegeți voi. Dacă Londra în ploaie descrisă de Variety Lab în piesa lor London in The Rain ne așează și ne teleportează într-o stare de confort, a doua parte a mixului e un îndemn de a găsi energie pentru seară, cu adjuvanți muzicali cum ar fi Tango Forte a Dublex Inc. sau It’s Yours a lui John Cutler.

melomelanj.ro - Stéphane Pompougnac - Hôtel Costes 5 - Vinil
melomelanj.ro – Stéphane Pompougnac – Hôtel Costes 5 – Vinil

Etajul 5

Am ajuns la ultimul etaj al hotelului. Veniți puțin pe terasă să vă turnăm niște prossecco în pahar și ne uităm la apus, ajutați de către Hippiehaus care explorează galaxii muzicale. La al doilea pahar ascultăm Streamer – Zwing Ting, o piesă care te invită să fugi în club, dar cum suntem niște perfecționiști, stăm până auzim povestea celei mai ciudate noapte în Rio, în narațiunea Louie Austen și pornim înapoi în oraș.

Sper că v-a plăcut turul hotelului, vă puteți plimba și voi prin el pentru aprofundare și călătorii inopinate de pe canapea, fotoliu sau pat sau, de ce nu, pregătiri de ieșit în oraș, la MeloMelanj! 😎