0 RON

Ce discuri ne-am mai dus acasă. Ediția de primăvară

Acum că au trecut Paștile, Record Store Day-urile și 1 mai, am zis că e timpul să recenzăm ce a mai ajuns pe rafturile noastre din titlurile care s-au învârtit prin magazin.  A fost o perioadă aglomerată cu peste 60 de titluri noi, ne-a fost din nou foarte greu să ne abținem, așa că nu ne-am abținut 🫣

melomelanj.ro - El Michels Affair - Glorious Game - Vinil
melomelanj.ro – El Michels Affair – Glorious Game – Vinil

El Michels Affair & Black Thought – Glorious Game 

După succesul de anul trecut al colaborării dintre Danger Mouse și MC-ul the Roots, Black Thought, cel din urmă revine cu un nou album colaborativ de data asta cu El Michels Affair, trupa din spatele turneelor Raekwon și Wu-Tang Clan, cu o abordare de producție analog care aduce a supergrupurile soul ale anilor 70-80, condusă de producătorul și compozitorul Leon Michels, care ne prezintă un album de hip-hop clasic cu un strop de modernitate. Primul single care deschide și albumul numit ”Grateful„ deschide albumul cu mare fast, pregătindu-ne pentru piesa de titlu a albumului, „Glorious Game”, o odă cântatului hip-hopului, care poate deveni ușor una din piesele anului în domeniu.

melomelanj.ro - DJ Black Low - Impumelelo - Vinil
melomelanj.ro – DJ Black Low – Impumelelo – Vinil

DJ Black Low – Impumelelo

Sunt câteva case de discuri care nu pot da greș. Pentru noi una dintre ele este Awesome Tapes From Africa. Labelul născut dintr-un blog al unui student în căutarea muzicii neexplorate din Africa de Sud și ajuns între timp facilitator către lume a sunetului Africii cu artiști promovați precum Hailu Mergia, ne prezintă o propunere de house cu influențe africane, care nouă cel puțin ne-a gâdilat urechea de la prima audiție. Albumul este un vârf de lance al stilului amapiano, un subgen de house sud-african. Stilul este caracterizat ca fiind un hibrid între deep-house, jazz și lounge cu percuții exhaustive și pasaje lungi de pian. Piesa care ne-a prins din prima de pe album este Drive Through.

The Gaslamp Killer – Instrumentalempathy

Pentru închidere, un album nu tocmai nou, dar epocal în sinea sa. După ce un accident de motocicletă aproape că îl omoară în 2003 pe William Bensussen a.k.a. Gaslamp Killer, acesta își varsă trauma revenirii și frica de moarte într-un album deja clasic în 2023, apărut în 2016. Albumul debutează cu piesa „Pathetic Dreams” compusă încă în convalescență pe patul de spital și pe care putem auzi vocea mamei artistului zicând ”I love you”, prima propoziție auzită de el după trezirea din accident. Pentru cei care sunt inamorați de Autechre sau Aphex Twin, universul producătorului care și-a primit numele datorită faptului că muzica lui era prea de avangardă pentru cluburile în care performa este un artist de neratat cu siguranță!

Ne recitim în câteva luni

Începe vara, am refăcut pentru voi stocurile cu cele mai tropicale selecții pentru savurat la șprițuri. Beach Diggin‘ sau Straight From The Decks, selecțiile atemporale ale lui Guts sunt din nou disponibile pentru seri toride și dimineți rapide. Bineînțeles că mai avem și altele în tolbă de luat acasă de către noi și voi, nu ezitați să ne scrieți sau și mai bine să ne faceți o vizită la sediu sau pe la târguri și festivaluri pe unde ne vom perinda. Vă așteptăm cu urechile larg deschise!