0 RON

Coloana sonoră a nopților albe

E toamnă din aia mohorâtă, dar frumoasă, cu zile în care nu știi dacă să iei direct bagaj de cală cu tine pentru ce vei da jos de pe tine în cursul zilei sau cu ce să te îmbraci când te uită timpul pe terase.

Ei, după ce ajungi acasă de pe terasă și vrei să mai stai la un ceai, un vin fiert, un fursec, o poveste și nu știi cu ce să o ilustrezi sonor te ajută seria Late Night Tales

Începută în 2001, seria a fost numită de către revista GQ „Rolls-Royce-ul selecțiilor muzicale.” Curatorul A.W. Wilde invită artiști faimoși să creeze mixul lor definitoriu pentru nopți albe. Cu excepția a patru ediții, fiecare compilație se termină cu o poveste citită de actori britanici faimoși, cum ar fi Benedict Cumberbatch.

Fiecare ediție, cu excepția celei curatoriate de Don Letts, conține și un cover al unei piese cunoscute. Don Letts a fost iertat, pentru că mixul lui este de fapt un adevărat masterclass în dub. Dacă încă nu v-a prins genul, recomandăm să începeți cu această compilație care conține variante dub, adică regândite și reeditate a unor hituri precum Love Will Tear Us Apart al celor de la Joy Divison.

BadBadNotGood, trupa momentului de jazz canadian oferă o incursiune în „dormitoarele” formației, care pornește de la Boards of Canada, trecând prin disco ghanez și ajungând la descifrarea iubirii în viziunea lui Steve Kuhn.

Trentemøller ne mesmerizează cu un cover atmosferic tipic stilului lui după hit-ul lui Chris Isaac, Blue Hotel, în timp ce Franz Ferdinand și Bonobo ne arată ce ascultă ei când se face liniște.

Oricare dintre edițiile Late Night Tales sunt o alegere perfectă de audiție seara, ziua, după masa. Unele sunt și la reducere în magazin, așa că așteptăm să ne spuneți care din poveștile muzicale târzii v-a plăcut cel mai mult! 😇