0 RON

Muzica de-a doua zi după petrecere

V-ați petrecut aseară, nu-i așa? Vă e puțin răuț? Ar merge un pic de muzică, dar să nu fie nici agresivă, nici prea adormită, să fie așa, ca la un pahar de moare (aka zeamă din aia bună de varză) și un duș leneș înainte de a vă forța să mergeți la un brunch în oraș sau o cafea? Noi suntem după al doilea pahar de moare și ne-am gândit să vă arătăm trei albume de mângâiat neuronii rămași întregi!

Cine ne dă și pe noi jos din pat?

melomelanj.ro - Flora Purim - If You Will - Vinil
melomelanj.ro – Flora Purim – If You Will – Vinil

Trebuie totuși un pic de energie cât să ne împingă din pat până la duș sau la espressor, nu? Albumul vocalistei braziliene Flora Purim este o opțiune bună de alarmă de trezire, ca să zicem așa. Albumul a apărut la aniversarea a 80 de ani a artistei, anul acesta. Înregistrat în Brazilia și California, ”If You Will” este primul material al artistei după o pauză de 15 ani. Preferata noastră de pe album este piesa ”500 Miles High”, înregistrată inițial de grupul lui Chick Corea, dar reinterpretarea actuală ne îmbarcă pe o croazieră sonoră ghidată de vocea încă puternică a artistei octogenare, întreruptă măiestuos de interludii de sintetizatoare și un solo de chitară de zile mari. Da, un solo de chitară poate fi calmant, chiar dacă nu pare așa citind despre el, credeți-ne!

Hai, mergem să mâncăm ceva?

melomelanj.ro - Tosca - Osam - Vinil
melomelanj.ro – Tosca – Osam – Vinil

Am băut cu chiu cu vai o cafea, am mânca ceva, dar n-avem nimic în casă, ne îmbrăcăm și cel mai puțin mahmur dintre noi va conduce până la un loc unde ne dau mâncare, sau mergem cu bus/tramvai/Bolt, cum vă pică mai bine. Ar merge totuși ceva în fundal, cât să se suprapună pe sunetul urban al orașului, nu? Știm noi doi austrieci gata să vă ajute! Peter Kruder și Rupert Hupert sau mai simplu Tosca, au scos anul ăsta un album din tolba infinită cu titlul ”Osam”.

Titlul se traduce prin cifra 8 în sârbă, dar este și simbolul Renașterii din Evul Mediu. Tema aleasă de duo este cusută de-a lungul albumului cu bași calzi și electronică mângăietoare, care să te pregătească de reintrarea în societate după noaptea de pomină.

Acasă, pat, somn/leneveală

Cu burțile pline și moș Ene pândind la colț, ne întoarcem acasă, unde cu ultimele puteri ne schimbăm în cele mai comode haine de casă și ne punem să savurăm ce-am luat la pachet, inclusiv discurile de la MeloMelanj! 😎 Au zis băieții că pe lângă cele două albume de sus, ne mai recomandă și unul de adormit, cu o voce mângâietoare. Arooj Aftab, cântăreața newyorkeză originară din Pakistan, ne va ajuta să adormim pentru somnul ăla odihnitor după care ne trezim energici și plini de voie bună ascultând albumul ei, ”Vulture Prince”.

melomelanj.ro - Arooj Aftab - Vulture Prince - Vinil
melomelanj.ro – Arooj Aftab – Vulture Prince – Vinil

Dacă totuși n-aveți somn, dar aveți chef de o plimbare lejeră prin oraș, v-așteptăm la magazin la o poveste și un vin(il)!