0 RON

Premianți și premiante, coronițele la control!

Ne apropiem vertiginos de sezonul de liste, topuri și sugestii de final de an, dar stați liniștiți, nu suntem mai cu nasu’ pe sus ca alții, vom face și noi! Înainte de astea însă, au fost publicate nominalizările la Grammy și se pare că am avut mână bună la selecțiile de pe parcursul anului, căci iată câte titluri din catalogul nostru se regăsesc pe liste!

Beyonce – Renaissance

melomelanj.ro - Beyonce - Renaissance -Deluxe- - Vinil
melomelanj.ro – Beyonce – Renaissance -Deluxe- – Vinil

Al șaptelea album al reginei popului a fost inițial învăluit în diferite controverse legate de unele dintre piesele de pe album, dar a reușit să depășească cu brio momentele și ne-a dovedit încă o dată de ce este cu adevărat regina genului. Break My Soul este nominalizat la categoria ”Înregistrarea anului”, ”Cea mai bună piesă electronică a anului” și ”Remixul anului”, realizat de Terry Hunter, în timp ce albumul este nominalizat la categoriile ”Albumul anului” și ”Albumul electronic/dance al anului”.

Kendrick Lamar – Mr. Morale & The Big Steppers

melomelanj.ro - Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers - Vinil
melomelanj.ro – Kendrick Lamar – Mr. Morale & The Big Steppers – Vinil

 

Unul din cele mai anticipate albume ale anului, cel puțin în micul nostru colț de univers muzical, a fost anul acesta a cincea înregistrare a lui Kendrick Lamar. Ultimul lui album la casa de discuri Universal a fost apreciat unanim și este aproape sigur câștigător în cel puțin una din categoriile nominalizate. Albumul și/sau piesele de pe el sunt nominalizate  la următoarele categorii: ”Înregistrarea anului”, ”Piesa rap a anului”, ”Interpretarea anului” și ”Videoclipul anului” (pentru The Heart part 5), albumul anului, piesa rap melodic a anului (pentru Die Hard) și albumul rap al anului.

Adele – 30

melomelanj.ro - Adele (3) - 30 - Vinil
melomelanj.ro – Adele (3) – 30 – Vinil

 

Cu producții ciclice odată la câte zece ani se pare, anul ăsta ne-a venit rândul să ne zică Adele ce se întâmplă la 30. Așa de bine, încât ea este răsplătită cu nominalizări la categoria ”Cea mai bună interpretare”, ”Cea mai bună piesă a anului”, ”Cea mai bună performanță solo” și ”Cel mai bun videoclip al anului”, toate pentru ”Easy on me”, ”Albumul anului” și ”Cel mai bun album pop al anului” pentru album în sine.

Harry Styles – Harry’s House

Harry le are pe toate-n casă – e sex simbol, fashion icon, are voce, talent, numai superlative! Fostul membru al trupei One Direction este pe o pantă ascendentă de pe care sigur nu va „pica” în curând.

melomelanj.ro - Harry Styles - Harry’s House - Vinil
melomelanj.ro – Harry Styles – Harry’s House – Vinil

Albumul lui este nominalizat la categoriile: ”Cea mai bună înregistrare a anului”, ”Cea mai bună piesă a anului”,

”Cea mai bună interpretare solo a anului” și ”Videoclipul anului” pentru As It Was, ”Albumul anului”, ”Albumul pop vocal al anului” și ”Cel mai bun produs ingineresc al anului”.

Wet Leg – Wet Leg

Duo-ul feminin din insulele Wight s-a remarcat prin popularitatea lor de pe TikTok. Este foarte rar ca o trupă nouă să lanseze două single-uri de succes în același an, așa cum s-a întâmplat cu piesele ”Chaise Longue” și

”Wet Dream” ale britanicelor. Răsplata vine în forma nominalizărilor la Grammy în categoriile ”Cel mai bun debut”, ”Cel mai bine produs album”, ”Cea mai bună piesă alternativă”, ”Cel mai bun album alternativ” și ”Cel mai bun

remix al Soulwax” pentru piesa ”Too Late Now”.

melomelanj.ro - Wet Leg - Wet Leg - Vinil
melomelanj.ro – Wet Leg – Wet Leg – Vinil

Bonobo – Fragments

Cea mai nouă capodoperă a lui Simon Green a.k.a. Bonobo n-a trecut neobservat de către comisiile de nominalizare Grammy, așa că îi puteți ține pumnii la categoriile „Cea mai bună înregistrare dance/electronică” pentru piesa Rosewood și „Cel mai bun album dance/electronic” pentru Fragments.

The Black Keys – Dropout Boogie

Al 11-lea album al duo-ului Black Keys apărut anul acesta a fost primit inițial cu recenzii mixte dar cu toate astea și-a găsit locul la nominalizări în categoriile „Producătorul anului” pentru Dan Auerbach, ”Albumul anului în categoria rock” și „Interpretarea anului” pentru piesa Wild Child.

melomelanj.ro - The Black Keys - Dropout Boogie - Vinil
melomelanj.ro – The Black Keys – Dropout Boogie – Vinil

Idles – Crawler

Idles este cu siguranță trupa momentului în hardcore punk – dacă n-ați reușit să-i vedeți la Bonțida, de exemplu, urmăriți-i și mergeți la un concert să vă umple de adrenalină d-aia bună! Albumul lor Crawler este nominalizat la categoria ”Cel mai bun album rock” iar piesa Crawl! este una din nominalizăriile pentru ”Interpretarea anului în rock”.

Bjork – Fossora

Albumul inovativ al artistei islandeze i-a adus nominalizarea la categoria ”Cel mai bun album alternativ al anului”.

melomelanj.ro - Björk - Fossora - Vinil
melomelanj.ro – Björk – Fossora – Vinil

Norah Jones – I dream of Christmas

Primul album de crăciun al artistei Blue Note Records i-a adus nominalizare la categoria „Cel mai bun album” vocal pop al anului.

Flora Purim – If You Will

Lansat ca album aniversar pentru a celebra aniversarea de 80 de ani a cântăreței braziliene, prima ei înregistrare din ultimele 15 ani i-a adus o nominalizare la „Cel mai bun album latin al anului”. Recomandarea noastră!

Arooj Aftab – Vulture Prince

melomelanj.ro - Arooj Aftab - Vulture Prince - Vinil
melomelanj.ro – Arooj Aftab – Vulture Prince – Vinil

Puternica voce pakistano-americană a lansat un album despre povești și relații personale, senzual și mângăietor ca o voce de alint, albumul a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună piesă globală/world a anului”.

Dacă ați avut răbdare până aici, mulțumim, suntem destul de mândri că am „ochit” atâția nominalizați și suntem siguri că vă veți găsi ceva pe plac din cele enumerate mai sus. Nu ezitați să ne spuneți pentru cine țineți pumnii!