0 RON

Tai ceapă, curăț morcovi, ascult muzică!

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ne mutăm cuibul la prietenii noștri de la Kibo Kitchen să gătim împreună cu ei și pentru voi vinilbagel, adică un bagel cu salată de ouă, denumite și ouă evreiești. Vom lua cu noi și vreo 2-3 cutii de discuri, ca să vă pice bine mâncarea!

În pregătirea evenimentului ne-am gândit să vă prezentăm 3 albume de ascultat pe vinil în timp ce gătiți. Nu uitați să vă spălați pe mâini sau să rugați asistența să schimbe discul în locul vostru, ca să nu-l murdăriți prea tare! 🤪

Pregătirea ingredientelor și a bucătăriei

Fat Freddy’s Drop este un grup de 7 instrumentaliști și vocaliști neozeelandezi al cărui nume se datorează unui trip de LSD care la momentul respectiv era poreclit astfel. Primul lor single, The Drop, a fost înregistrat în 48 de ore la casa de pe malul mării a lui Chris Faiumu (DJ Fitchie), sufletul care leagă grupul în cursul trip-ului menționat mai sus și apare pe primul lor album, Based On a True Story. Al doilea lor album, Dr. Boondinga & The Big BW, este un deget mijlociu arătat marilor case de discuri care încercau să-i semneze. Au refuzat și bine au făcut, sunt atât de unici încât nu pot fi ignorați!

Toate albumele lor sunt de fapt versiuni ale cântecelor pe care le cântă live în starea lor, la momentul înregistrării, ceea ce îi face unici. Concertele lor live sunt niște sesiuni extinse de improvizație care sunt legate cu un fir cuprins din piese de pe albume. Încă n-am întâlnit oameni care să nu fie mesmerizați de sunetul celor de la FFD – cald, insular, ca o briză de august a mării, perfectă pentru a pregăti un dezmăț culinar și nu numai!

Curăț, tai, frământ, topesc, pun la copt

Dj-Kicks celebrează 77 de ediții și este una din cele mai vechi serii de mixuri, lansată inițial în 1993 ca o încercare de a aduce muzica de club în casă. Mai toți artiștii notabili ai ultimilor 30 de ani din zona electronică și nu numai au fost invitați să creeze mixuri pentru această serie. Unele dintre ele au ieșit atât de bine încât se regăsec în discografiile proprii ale artiștilor.

Pentru curățat, tăiat, frământat și pus la copt v-am ales ediția compilată de Motor City Drum Ensemble.  Danilo Plessow (pe numele lui din buletin) este un producător neamț de house foarte enigmatic. Cert este însă că MCDE cunoaște muzică și ne demonstrează asta chiar cu albumul în cauză, care debutează cu o piesă a iconicului Sun Ra înainte de ne arunca în adâncurile houseului, purtându-ne pe valurile adânci ale stilului cu o finețe ieșită din comun. Dacă nu sunteți consumatori de muzică electronică, dar cochetați de exemplu cu jazz-ul cosmic și afrobeat, dați drumul acestui disc cu încredere, vă va ajuta la frământat și curățat cu siguranță!

La masă!

Kruder & Dorfmeister sunt duo-ul austriac care au creat genul muzical Vienna Couch Music. Cei doi au debutat asemenea unei comete în 1993, cu EP-ul G-Stoned, ce conține piesa High Noon. Coperta albumului e un omagiu adus coperții albumului Bookends al duo-ului Simon & Garfunkel, dar cu pupile mult mai mari 😎. Pătrunderea în universul lor aduce după sine niște descoperiri muzicale fără de care autorul (Sugár) n-ar fi fost muzical ce este astăzi. Stilul lor relaxat-imperial te calmează și te teleportează într-o lume veșnic optimistă

Pentru consumul mâncării gătite mai sus vă recomandăm pe fundal albumul lor 1995 ieșit în 2020, o capsulă a timpului care s-a păstrat intactă. Totul a pornit de la o curățenie pe care cei doi au făcut-o în studioul lor vienez și în care au descoperit niște benzi DAT, pe care era înregistrat un album încă din anul 1995, dar care n-a văzut niciodată lumina zilei, în afară de 4 copii trimise unor indivizi suficient de excentrici. Duo-ul a uitat de acest album și a preferat, cum zic ei, să navigheze norii de fum și turnee până prin 2013, când iau o pauză bruscă. Albumul este un portal auditiv care poartă nostalgicii în vremurile în care activau inițial cei doi, iar pe alții, de ce nu, în vremea în care părinții lor ascultau asemenea perle. Un digestiv auditiv perfect pentru a consuma mâncare.

D’Jhu și Sugár vă așteaptă cu propriile lor coloane sonore sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la Kibo Kitchen, în poienița Zazen din cartierul Grigorescu să-mpărțim niște bagels, muzică, discuții și băuturi. Poftă bună!